top of page

Innad i gruppa

Kommunikasjonen i gruppa har foregått muntlig i møter eller per telefon hvis det har blitt arbeidet andre steder enn skolen, og det har kommet opp ting som har trenger drøfting med gruppeleder eller linjeleder for andre fagfelt. Utdrag fra kommunikasjonen i gruppemøter er referert i møtereferater. Avgjørelser i kommunikasjon imellom gruppemedlemmene har blitt skrevet i den enkeltes notat, og tatt opp i møter, under det faste punktet «eventuelt». Gruppeleder har kommunisert skriftlig med gruppemedlemmene ved utsendelser av saksliste til gruppemøter på mail. Prosjektgruppen har hatt felles dropbox med felles mappestruktur, der skriftlighet har vært nødvendig.

 

Mot byggherre

Det er fra forprosjektets start vært en åpen dialog med byggherre. Det blei avholdt en befaring på Haugen i forbindelse med innmåling og profilering i høst. På denne befaringen var alle gruppemedlemmene og byggherren med. Her blei det utvekslet løsningsforslag og ideer til oppgavens utforming. I kommunikasjonen mot byggherren er det utarbeidet skriftlige avtaler og kontrakter. Det også utarbeidet en logg over den muntlige dialogen mellom gruppeleder og byggherre. Endring i bestilling er dokumentert skriftlig med bestilling fra byggherre pr. mail.

 

Mot skolen

Den uformelle kommunikasjonen mot skolen har vært kjappe møte i gangen eller på lærers kontor. Det har blitt skrevet ned notater fra disse, i logg og lignende eller per melding på ITs Learning. 

Den formelle kommunikasjonen har blitt utført i form av et møte i starten av prosjektet, med møteinnkalling og referat. I referatet kommer det fram hva som ble drøftet på møtet, hva som manglet av dokumentasjon fra skolens veiledere, og hvem som hadde ansvaret for å fremlegge dokumentene. Det har i løpet av prosjektperioden blitt avholdt to høringer om hvordan gruppen har ligget an i forhold til prosjektoppgaven. Det er også avholdt møter mellom gruppen og faglærere, der det er skrevet referat.

 

Mot kommunen

Prosjektgruppen etablerte 24.08.16, en kontakt med seksjonsleder i plan og byggesaker i Stokke kommune. Dette var før gruppens befaring med byggherre, men gruppen viste at det ville være et behov for en veileder i kommunen igjennom prosjektet. Kontakten med kommunen blei først opprettet med telefonsamtale hvor gruppen fortalte om prosjektet, og så en mail hvor vi skrev mer utfyllende om prosjektet, og gruppens mål ved å kontakte kommunen. I gjennom prosjektet har gruppen kontaktet kommunens representant, både pr. mail og telefon. Gruppen hadde et møte med kommunen i 03.11.16, der mye av den faglige delen og omfanget rundt søknadsprosessen i oppgaven formet seg. Etter kommunesammenslåingen med Sandefjord kommune, fulgte vår veileder over i teknisk etat i nye Sandefjord kommune, som leder i miljø og plan. 14.03.17 var vi i møte med veilederen i kommunen der vi leverte søknad om fradeling av eiendommer med dispensasjonssøknad og vedlagte tilleggssøknader og situasjonsplaner. Veilederen mente søknaden var god og ville ha god mulighet for å bli godkjent om vi ønsket å bruke søknaden. Gruppen hadde på forhånd definert et slikt positivt svar fra kommunen som godkjent søknad, og søknaden var god nok til å levere til kommunen, om denne løsningen blei valgt av byggherre.

 

Med utenforstående

Kommunikasjonen med andre bedrifter, som Brødrene Dahl, Skanska, Olimb, Fjell rens og VPI, Ipec-miljø, Åsmund Berg pukkverk og flere, har vært profesjonelt, da kommunikasjonen har vært både formel og uformell. Det at vi får hjelp fra andre bedrifter har vært en stor hjelp. Prosjektgruppen har erfart at det er mye faglig hjelp å få, om man viser høflighet og ydmykhet.

Kommunikasjon

bottom of page